Capra Boer – descriere

Capra Boer este o rasă de carne, importată în Europa, în urmă cu peste treizeci de ani, din Africa de Sud.

Caprele Boer sunt capre mari, cu un trunchi lung, piept lat, picioare alungite şi umeri cărnoşi. Ele au părul scurt, coloare de bază albă, cu gâtul roşcat-maro. De obicei, au urechile „în picătură” şi posedă coarne.

Capra Boer fată de trei ori într-un ciclu de doi ani, de la 1 la 4 iezi pe fătare. Iezii sunt mari la naştere şi cresc foarte repede, 200-300 gr. pe zi, datorită laptelui foarte consistent. În cca. două luni, iedul Boer ajunge la o greutate de 20 kg.

La maturitate, masculul Boer cântăreşte 90-130kg, iar femela Boer, 65-80 kg. Şi asta, fără a avea pretenţii de hrană!

Carnea de capră Boer este un aliment valoros, oferind proteine, grăsimi, minerale, oligoelemente, vitamine şi aminoacizi vitali. Carnea este gustuoasă şi lispită de mirosul specific caprinelor.

Masculii Boer sunt folosiţi în toate ţările pentru ameliorarea raselor locale, sporind astfel productivitatea, calitatea şi rezistenţa urmaşilor proveniţi din această încrucişare.

Caprele Boer sunt animale cu un temperament blând, uşor de crescut împreună cu alte animale, oi, cai, vaci. Pot fi crescute în orice mediu, de la câmpie până la golul alpin, fiind rezistente la factorii de mediu, dar şi la boli.

Reclame

8 comentarii

  1. Excelenta alegere! Citeam undeva ca prolificitatea rasei este spre 180 la suta! Cand ma intorc in Romania cu bani de pe taramuri straine, asta am sa fac si eu! Ma gandesc la o productie combinata cu Saanen, pentru a nu ma rezuma la piata de carne, voi ce ziceti?

  2. […] O noua capra si-a facut aparitia in Farmville sub  forma de animal adoptabil . Numele de Boer goat este derivat din cuvantul olandez Boer care inseamna fermier. In lumea reala acest animal este crescut mai mult pentru carne decat pentru lapte si a fost obtinut prin incrucisarea unei rase indigene din Africa de Sud numita Boora cu rase din India dar si Europa. Pentru amuzament dar si documnatre puteti citi mai multe aici : caprele Boer […]

  3. ma gandesc sa cresc capre boer , singura mea nedumerire este daca in tara sunt procesatori pentru carnea lor

  4. vreau sa cumpar ied boer

  5. sunt frumoase asi vrea si eu sa cresc tel 0745756179

  6. ff frumoase

  7. cine poate propune masculi de rasa boer? si la ce pret.

  8. cum asi putea sami cumpar si eu sunt din Bistrita-Nasaud si chiar asi dori imi puteti da un sfat .astept un raspuns urgent va multumesc.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s